Pronotis

Ikväll kickstartade jag höstsäsongen på allvar här hemma genom att laga en riktigt god och mustig linssoppa till middag. Soppan heter Pronotis (ingen aning var namnet kommer ifrån) och var min absoluta favorit när jag jobbade på Caféva under min studietid. Där serveras vegetariska soppor varje dag men världens godaste rågfrallor som tillbehör. Tips om ni befinner er i mysiga Haga i Göteborg där caféet ligger. Linssoppa 018Vill ni testa att laga denna mustigt och goda soppan själva så kommer receptet här.

Du behöver:
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
3-4 dl torkade röda linser
1 ½ l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 kanelstänger
500 g krossade tomater
½ dl pressad citronjuice
ca 100 g babyspenat
Salt och pepparLinssoppa 002Gör så här:
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt curry, garam masala och gurkmeja och låt fräsa med en liten stund.

Skölj linserna. Tillsätt vatten, grönsaksfond, linser och kanelstänger. Koka under lock tills linserna blivit mjuka, ca 10-15 minuter.

Rör ner krossade tomater, spenat och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med ett gott bröd och en god lagrad ost. Mums!Linssoppa 019Foto: Hannarty

3 reaktioner till “Pronotis

Lämna en kommentar