Att laga mat efter säsong och årstid är något som jag verkligen gillar. Det är dessutom en av alla fördelar med våra fyra årstider. Att kunna njuta av alla goda råvaror som är i säsong just nu. För tillfället är kål en av säsongsgrödorna och vi brukar laga soppa på grönkål. Väldigt gott och blir aningen mustigare i smaken än spenat. Något annat som är enkelt att göra av grönkål är chips. Jag är i ärlighetens namn inget fan av att äta dem just som chips. Däremot tycker jag att det är väldigt gott att ha som tillbehör till maten. Igår lagade vi ugnsrostade rotsaker och pepparbiff och hade då grönkålschips som tillbehör. Receptet är superenkelt. Skölj grönkålen och riv i småbitar. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja, strö över flingsalt och rosta i ugnen på 200 grader i 7-10 min. Klart!
Foto: Hannarty
En reaktion till “Säsongsmat: Grönkål”